– Vi skal investere 20 milliarder i Norge de neste fem årene

Point Resources kjøp av ExxonMobils opererte felt på norsk sokkel er nå gjennomført.

Samtidig er det klart at ExxonMobils norgessjef Morten Mauritzen blir ny konsernsjef i Point Resources. Og at Jan Harald Solstad går tilbake til HitecVision.

Transaksjonen omfatter ExxonMobils andeler i Balder, Ringhorne og Ringhorne Øst, samt det delvis utviklede Forseti-feltet og Jotun-feltet, som ble stengt ned i 2016.

Med i handelen er også letearealer med flere uutforskede prospekter samt Jotun A-flyteren, ExxxonMobils kontor i Sandnes og de ansatte som har jobbet med ExxonMobils opererte felt i Norge, rundt 300 i tallet.

Flere utbygginger
Point Resources vil med dette øke produksjonen sin til 50.000 fat per dag. Innen 2022 har selskapet planer om å øke denne til 80.000 fat gjennom organisk vekst.

– Det nye selskapet har planer om å investere mer enn 20 milliarder kroner på norsk sokkel i løpet av de neste fem årene, ifølge avtroppende konsernsjef Jan Harald Solstad i Point Resources.

Selskapet skal bygge være med og bygge ut Bauge og Pil og Bue mot Njord-plattformen, og er også deleier i Garantiana og Brasse, som begge modnes fram mot mulige utbygginger. I tillegg har de en andel i Snorre 2040.

Alt dette, kombinert med ytterligere investeringer rundt Balder og Ringhorne, gjør at det vil bli noen heftige år for det nye selskapet.

ExxonMobil beholder 170.000 fat i dagsproduksjon
ExxonMobil på sin side understreker at selskapet fortsatt har en betydelig aktivitet på norsk sokkel.

– Gjennom våre partneropererte felt har vi en produksjon på rundt 170.000 fat per dag. Dette kommer fra eierinteresser i 20 produserende felt, og det inkluderer også nye prosjekter som Trestakk og Snorre-utvidelsen, sie Jan Åge Hansen, som er ny administrerende direktør i Esso Norge.


Mer om Point Resources sine planer på norsk sokkel får du på Operatørkonferansen i Stavanger 15. og 16. november.

Meld deg på i dag!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR