VNG og partnerne i Fenja planlegger å bruke 11,5 milliarder kroner i utbyggingen av feltet, som så langt har vært kjent som Pil & Bue.

«I dette inngår modifikasjoner på vertsplattform, havbunnsinnretninger og rørledninger/kabler, installasjon, produksjonsboring, samt prosjektledelse og engineering (inkludert selskapets egenkostnad)», skriver VNG i en fersk konsekvensutredning

«Den totale sysselsettingseffekten av utbygging og drift av Fenja-feltet vil ligge mellom 9 500 og 11 000 årsverk samlet for perioden 2017 til 2036».

Anbefalt utbyggingsløsning er en sekvensiell utbygging av Fenja-feltet, der Pil bygges ut først med to havbunnsrammer (tre produsenter, to vanninjektorer og en gassinjektor) som kobles opp mot Njord A for prosessering og eksport.

Produksjonsstart er planlagt til 2021.

Bue representerer en mulig oppside og vil bekreftes gjennom boring av produksjonsbrønner på Pil. Ved positivt utfall av borekampanjen vil Bue fases inn med en produsent og en vanninjektor i 2024 ved å bruke ledige slisser på den ene bunnrammen.

Etter prosessering på Njord A vil oljen fra Fenja-feltet overføres til Nord B for lagring før transport til markedet på skytteltankere. Rikgass fra Fenja-feltet vil innledningsvis bli reinjisert i Pil reservoaret.

VNG planlegger å levere utbyggingsplan i desember i år.

Forrige artikkelTechnipFMC kjøper Kanfa av Sevan Marine
Neste artikkel– 77 funn vurderes utbygd på norsk sokkel

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR