Wintershall og medeierne planlegger å investere 13,2 milliarder kroner i utbyggingen av Nova-funnet, tidligere Skarfjell.

Det viser en fersk konsekvensutredning.

Feltet skal bygges ut som en subseatilknytning til Gjøa.

Utsatt PUD
For den anbefalte utbyggingsløsningen er totale utvinnbare reserver ved økonomisk levetid ut 2027 estimert til 80 millioner fat oljeekvivalenter.

«Anbefalt borekonsept er basert på boring med en halvt nedsenkbar borerigg. Borestart er planlagt til fjerde kvartal 2019 med en varighet på om lag 13 måneder. Installasjonsarbeidet vil foregå i perioden 2019 til 2020», skriver Wintershall.

Det er totalt planlagt seks brønner, tre oljebrønner og tre vanninjeksjonsbrønner.

Samtidig har eierne søkt Olje- og energidepartementet om en kort forlengelse av fristen for innleveringen av Plan for utbygging og drift (PUD). Dette for å «sikre robusthet for alle tekniske spesifikasjoner i prosjektet.»

Opprinnelig var fristen for innlevering av PUD i februar. Planen er fortsatt å levere i løpet av første halvår 2018.

Kontrakter
Det er ventet at tildeling av riggkontrakten vil sammenfalle med innlevering av PUD.

Påkrevde modifikasjoner for tilknytning av Nova vil i hovedsak være installasjon av en ny dedikert modul for vanninjeksjon og gassløft. Videre vil det være behov for installasjon av et nytt målesystem og noen assosierte hjelpesystemer.

Engie, som er operatør på Gjøa-plattformen, har allerede tildelt Rosenberg WorleyParsons kontrakten for FEED-studien for modifikasjoner på plattformen. Kontrakten inkluderer også en opsjon for gjennomføringsfasen av prosjektet – engineering, innkjøp, konstruksjon, installasjon og igangkjøring (EPCIC).

Når det gjelder subsea produksjonssystem, har Wintershall en rammeavtale med TechnipFMC.

Forrige artikkelDEA selger gassinfrastruktur
Neste artikkelStatoil kjøper brasiliansk gigantfelt for 24 milliarder

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR