Maersk Oil og Dansk Undergrunds Consortium har godkjent en investering på cirka 28 milliarder kroner for reutviklingen av Tyra-feltet i dansk sektor av Nordsjøen.

Prosjektet sikrer at Danmarks største gassfelt kan fortsette produksjonen i minst 25 år til, skriver Maersk Oil i en børsmelding.

Opptur for Faroe i Norge
Maersk Oil inngikk tidligere i år en avtale med danske myndigheter som sikrer full reutvikling av Tyra-feltet, som lå an til å bli stengt ned i 2018. Avtalen omfattet bedre fradragsmuligheter for oljeselskapene, som dog må finne seg i gradvis høyere beskatning dersom oljeprisen stiger.

Dette er også gode nyheter for det norske Trym-feltet, som produseres via Tyra.

Selskapet overtok Dong Energy sin andel i Trym så seint som i november i 2016. Da med forutsetning om at produksjonen ville bli stengt i 2018. Nå kan denne dealen vise seg å bli vesentlig bedre enn først antatt.

Har sunket fem meter
Tyra-installasjonene har vært kjernen i den danske gassinfrastrukturen siden 1984 og prosesserer 90 prosent av landets gassproduksjon.

Men plattformen har sunket fem meter de siste 30 årene, og dette er årsaken til at feltet nå må gjennom en betydelig oppgradering.

Det er nå ventet at Tyra vil stenge produksjonen i november 2019 og starte opp igjen i juli 2022.

Detaljene for hvordan feltet skal reutvikles får du i denne videoen!

Forrige artikkelOPEC forlenger produksjonskuttene ut 2018
Neste artikkelPetrojarl Knarr mistet mob-båt under testing

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR