Det nystartede investeringsselskapet North Sea Strategic Investments AS har kjøpt snaut 27 millioner av aksjene i Kværner, skriver NTB.

North Sea Strategic Investments er heleid av private equity-fondet HitecVision. Det nye aksjekjøpet sender eierandelen opp i 11,1 prosent når man tar med de drøye 2,9 millioner aksjene investeringsselskapet allerede eier, melder Kværner i en børsmelding onsdag morgen.

Bakgrunn: Investor snuser på Kværner

Kværner-kjøpet er den første investeringen North Sea Strategic Investments gjør

– Kjøpet av minoritetsposten i Kværner er den første investeringen selskapet gjør, sier styreformann Frode Sigurd Berg til E24.

Berg forteller at selskapet har investeringsmandat å kjøpe minoritetsposter i selskaper innen olje og gass.

– Dette er en finansiell plassering. Vi synes Kværner er interessant å investere i og ser fram til å samarbeide med andre aksjonærer i selskapet, sier Berg videre.

North Sea Strategic Investments har betalt 8 kroner per aksje for de 26,9 millioner aksjene – til sammen 215,2 millioner kroner.

Kværner ASA er et spesialisert EPC-selskap (Engineering, Procurement, Construction) som planlegger og gjennomfører store og komplekse offshoreprosjekter. Aker eier 70 prosent av aksjene i Aker Kværner Holding AS som igjen eier 41 prosent av aksjene i Kværner. Aker eier dermed indirekte 28,7 prosent i Kværner, og verdien av aksjene var 687 millioner kroner per 31. desember 2014. Aker er representert i styret ved Kjell Inge Røkke.

Les også: Statoil tildeler Kværner Verdal Johan Sverdrup-kontrakt

For å holde deg oppdatert på det som skjer i norsk olje- og gassektor:

Abonner på nyheter fra Petro.no: Nyhetsbrev

Forrige artikkelSubsea 7 presterer langt bedre enn forventet
Neste artikkelNegativt kvartal for Farstad

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR