En ukjent investor er interessert i å kjøpe 10 prosent av aksjene i det norske industrikonsernet Kværner, skriver NTB.

Selskapet har nylig opplyst i en børsmelding at meglerhuset Arctic Securities har blitt engasjert av en finansiell investor for å undersøke muligheten for å kjøpe opptil 26,9 millioner aksjer i Kværner ASA, tilsvarende en eierandel på 10 prosent i selskapet.

Investoren er ifølge børsmeldingen villig til å betale et sted mellom NOK 7,30 og NOK 8 per aksje, altså opp mot NOK 215 millioner. Prosessen med å prissette aksjene startet tirsdag og vil være ferdig onsdag morgen klokken 8.30.

Les også: Statoil tildeler Kværner Verdal Johan Sverdrup-kontrakt

Investoren kan velge å ikke kjøpe noen Kværner-aksjer i det hele tatt

Det opplyses at investoren kan velge å ikke kjøpe noen aksjer i det hele tatt dersom aksjeeiere til sammen tilbyr å selge færre aksjer enn investoren ønsker å kjøpe.

I september i fjor varslet Kværner-styret at de hadde satt i gang en strategisk prosess for å vurdere selskapets muligheter. En kilde i selskapet sier til E24 at oppkjøpstilbudet fra den ukjente investoren ikke har noe med denne prosessen å gjøre.

Kværner-aksjen skjøt i været med 12,31 prosent etter at oppkjøpstilbudet ble kjent tirsdag ettermiddag.

Kværner ASA er et spesialisert EPC-selskap (Engineering, Procurement, Construction) som planlegger og gjennomfører store og komplekse offshoreprosjekter. Aker eier 70 prosent av aksjene i Aker Kværner Holding AS som igjen eier 41 prosent av aksjene i Kværner. Aker eier dermed indirekte 28,7 prosent i Kværner, og verdien av aksjene var 687 millioner kroner per 31. desember 2014. Aker er representert i styret ved Kjell Inge Røkke.

Les også: Shell tildeler Kværner Nyhamna-kontrakt

For å holde deg oppdatert på det som skjer i norsk olje- og gassektor:

Abonner på nyheter fra Petro.no: Nyhetsbrev

Forrige artikkelStatoil har nådd klimamål for 2020
Neste artikkelSaudi-Arabia presenterte klimamål

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR