Irans president Mahmoud Ahmadinejad nekter for å ha gitt noe intervju der han truer med å stanse landets oljeeksport.,Det var den engelskspråklige avisen Khaleej Times, som utgis i De forente arabiske emirater, som lørdag trykket intervjuet der Ahmadinejad truet med å bruke olje som pressmiddel i striden om landets atomprogram.

– Hvis Irans sak blir sendt til Sikkerhetsrådet, kan vi svare på flere måter, for eksempel ved å holde tilbake oljesalget eller ved å begrense inspeksjonene ved våre kjernefysiske anlegg, lød den angivelige trusselen fra Ahmadinejad.

Iran er verdens fjerde største oljeprodusent, og en slik oljeboikott ville trolig ha bidratt til å drive en fra før skyhøy oljepris ytterligere i været.

Ahmadinejad nekter imidlertid kategorisk for å ha gitt noe intervju til Khaleej Times, heter det nå i en kunngjøring fra presidentens kontor i Teheran. (©NTB)

Forrige artikkelRekordhøy interesse for modne områder på norsk sokkel
Neste artikkelStatoil sikrer riggkapasitet for Tampen

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR