ExxonMobil har fått Petroleumstilsynets (Ptils) samtykke til bruk av «Island Frontier» og «Island Wellserver» til lett brønnintervensjon på Sigyn.

Sigyn-feltet ligger i PL 072, der ExxonMobil Exploration and Production Norway AS er operatør. Feltet inneholder gass, kondensat og lettolje. Produksjonen på feltet startet i 2002.

Sigyn er bygget ut med en undervanns brønnramme. Brønnstrømmen blir ført til Sleipner A-innretningen 12 kilometer nordvest for brønnrammen. Feltet ligger 222 km vest for Stavanger og havdypet i området er 70 meter.

ExxonMobil vil bruke de to flyttbare boreinnretningene «Island Frontier» og «Island Wellserver» til å gjøre lett brønnintervensjon på Sigyn. Aktivitetene er planlagt startet i august og vil vare ut 2016.

Det er foreløpig usikkert hvilken innretning som vil bli brukt til brønnintervensjonen, da dette henger sammen med optimalisering av aktivitetsplanene for de to innretningene.

Perioden kan også bli forlenget inn i 2017 dersom tilgjengeligheten av innretningene tilsier dette.

De to innretningene er eid av Island Offshore, som har hovedkontor i UIsteinvik.

«Island Frontier» ble byget i 2004 ved Søviknes verft. Innretningen er registrert i Norge og har klasse i DNV-GL. Den fikk samsvarsuttalelse (SUT) fra Ptil i oktober 2006.

«Island Wellserver» ble bygget i 2008 ved Aker Langsten verft. Den er registrert i Norge og har klasse i DNV-GL. «Island Wellserver» fikk samsvarsuttalelse (SUT) fra Ptil i april 2009.

Forrige artikkelKontraktstildelinger for Reach Subsea
Neste artikkelOljeprisen stiger

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR