«Island Valiant» og «Island Constructor» har sikret seg jobb på Draugen-feltet for Norske Shell utover våren og sommeren.

«Island Valiant» starter på IMR-arbeid (Inspection, Maintenance and Repair) på tre brønner i april, et oppdrag som varer i cirka to uker. Dette for å forberede jobben som «Island Constructor» skal gjøre senere på sommeren.

«Island Constructor» er tildelt tre jobber av ulik varighet, og starter først på forsommeren med lett brønnintervensjon samt scale squeeze på to brønner på Draugen. Deretter blir «Island Constructor» hyret inn igjen for to oppdrag i august/september med lett brønnintervensjonsarbeid samt IMR-arbeid.

Totalt har disse kontraktene en verdi på omlag NOK 100 millioner for Island Offshore.

I tillegg til «Island Constructor» har nå de to andre brønnintervensjonsfartøyene «Island Wellserver» og «Island Frontier» begynt på sine faste kontrakter, med oppstart 1. april. Disse fartøyene har kontrakt med Statoil på 200 dager fast per år frem til 2020.

– Dette er kjærkomment arbeid etter en tøff vinter der brønnintervensjonsbåtene våre har vært i vinteropplag, sier Håvard Ulstein, administrerande direktør i Island Offshore.

– Det er svært gledelig å se folkene våre og båtene mobilisere og komme seg i arbeid igjen når sesongen nå tar til.

Forrige artikkelHøy oppetid for Songa-flåten i mars
Neste artikkelKompleks geologi i Barentshavet setter store krav til overvåking

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR