Apply Leirvik på Stord har stått for byggingen av boligmodulen, som veier 2.300 tonn og har en høyde på 40 meter.

Modulen står nå klar på lekter og vil senere bli løftet på plass på Ivar Aasen-plattformen i Nordsjøen.

Boligkvarteret på Ivar Aasen er på syv etasjer med et samlet areal på rundt 3300 kvadratmeter. Det har 70 enelugarer, rekreasjonsområder, kontorer, sykestue, kontrollrom, helikopterdekk, – alt som skal til for å drive et lite samfunn ute på Utsirahøyden. I tillegg kommer to livbåter og en mann-over-bord-båt.

På tross av mye volum veier det «bare» knappe 2.300 tonn, noe som skyldes at de ti nederste meterne er av stål, mens de øverste 30 meterne er bygget i aluminium.

Foto: Det norske
Boligmodulen veier 2.300 tonn og har en høyde på 40 meter. Foto: Det norske

Levert på tid og kost

– Vi er svært fornøyd med prosjektet og arbeidet Apply Lervik har utført. Prosjektet er levert innen tidsfrist og kostnadsrammer, men fremfor alt er vi glade for det gode HMS-arbeidet som er utvist. Flere hundre mann har arbeidet uten fraværsskader med prosjektet siden kontraktstildeling i september 2013, påpeker administrerende direktør Karl Johnny Hersvik i Det norske.

Hersvik vil onsdag 29 juni kl. 12.30 delta i en seremoni hos Apply Lervik på Stord for å markere ferdigstillelsen av prosjektet sammen med personell og ledelse fra Apply Lervik og fra Det norske.

Selve Ivar Aasen-plattformen på 108 x 38 meter og en vekt på 13.900 tonn er i disse dager på vei fra Singapore til Nordsjøen.

Les mer: Ivar Aasen på vei hjem

– Med boligmodulen som nå er ferdigbygget, og med plattformen som nå er på vei fra Singapore til Nordsjøen, betyr dette at vi er i rute til å nå målet om oppstart av produksjonen på Ivar Aasen rundt 1. desember 2016, avslutter Hersvik.

Forrige artikkelHead Energy med Wintershall-kontrakt
Neste artikkelHver tredje oljearbeider har hatt dårlige helikopter-opplevelser

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR