Maersk Drilling har tatt levering av sin andre XLE-jackup, «XLE-2,» fra Keppel FELS-verftet i Singapore.,Leveransen er gjort i tide, da Maersk ventet den i løpet av tredje kvartal 2014.

Riggen vil starte sin mobilisering til Nordsjøen om ca to uker, hvor det skal starte en fem års kontrakt med Det norske oljeselskap ASA (Det norske) på Ivar Aasen , som inneholder omtrent 150 millioner fat oljeekvivalenter.

Riggen, som vil bli navngitt ved en seremoni i Norge i oktober, er den andre i en serie på fire ultra tøffe miljø jackup-nybygg som legges til Maersk Drillings riggflåte i 2014-2016.

De fire oppjekkbare rigger representerer en samlet investering på USD 2,6 milliarder, tilsvarende NOK 16,3 milliarder kroner etter dagens kurs.

De første tre riggene, inkludert «XLE-2,» leveres fra Keppel FELS-verftet i 2014-2015, og den fjerde vil bli levert fra Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME)-verftet i Sør-Korea i 2016.

Den totale estimerte kontraktsverdien for «XLE-2» er på ca USD 700 millioner, eller NOK 4,39 milliarder. Det norske har opsjoner til å forlenge kontrakten opp til totalt syv år.

Les også:

Verdens største jackup til Westcon

Maersks riggleveranser til Norge er i rute

Forrige artikkelNy kontrakt for SeaBird
Neste artikkelInngår distribusjonsavtale for hele Amerika

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR