Mandag forlot plattformdekket til Ivar Aasen-prosjektet verftsområdet i Singapore, og startet turen hjem til Norge.

Plattformdekket skal løftes på plass på feltet i løpet av juli, ifølge Det norske.

Plattformdekket blir fraktet til Utsirahøyden i Nordsjøen av fartøyet «Xiang Rui Kou» fra selskapet Cosco. Der skal det løftes på understellet. Boligkvarteret, bygget på Stord, skal løftes inn på den hovedmodulen som nå er på vei.

I rute

At plattformdekket er på vei betyr at Det norske, som operatør for Ivar Aasen-feltet, er i rute til målet om oppstart av produksjonen 1. desember i år.

Plattformdekket er bygget ved verftet Sembawang, et datterselskap til SMOE.

På det meste har mer enn 2.300 ansatte fra 35 nasjoner arbeidet med prosjektet i Singapore. Etter nærmere 15 millioner arbeidstimer er det ifølge Det norske ikke registrert alvorlige hendelser.

– Det er alltid tilfredsstillende når vi passerer nye milepæler i et så stort prosjekt, ikke minst når vi er i rute for å nå de målene vi har satt, sier Bård Atle Hovd, direktør for Ivar Aasen-prosjektet.

– Når plattformdekket kommer til Norge står vi foran omfattende arbeid på feltet. Det er et arbeid vi ser fram til, sier han.

Stålsatt

Transporten fra Singapore er ikke bare 13.900 tonn stål, men også avansert utstyr, mye levert av norske selskaper.

Plattformdekket har anlegg for separasjon av olje og vann, vannbehandling, gasskompresjon, ulike målinger, kjemisk injeksjon og flammebom.

Forrige artikkelSkriver ned Goliat-feltet med NOK 6,6 milliarder
Neste artikkelOljeserviceoppgjøret i gang

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR