Lundin har fått Oljedirektoratets (ODs) velsignelse til å bore avgrensningsbrønn 16/1-18 Edvard Grieg.

Brønnen skal bores av ”Island Innovator” når operatøren er ferdig med det geologiske sidesteget på Torvastad, 16/2-20 A , samt et 9-/7/8” pilothull ( 16/1-U-8 ) på Edvard Grieg, for å undersøke forekomster av grunn gass. Pilothullet bores som et sikkerhetstiltak i forbindelse med fremtidig produksjonsboring i feltet.

Avgrensningsbrønn 16/1-18 Edvard Grieg , hadde opprinnelig planlagt spuddato i midten av september. 16/1-18 er i den sør-østlige delen av Edvard Grieg-feltet i lisens PL 338 . Avgrensningen skal bores vertikalt. Formålet er å påvise tilstedeværelse og kvaliteten av overgangssonen på den sør-vestlige delen av Edvard Grieg samt verifisere olje/vann-kontakten og kommunikasjonen med hovedfeltet Edvard Grieg.

Primærmålet er kritt til trias sandsteiner, og toppen av reservoaret er beregnet til 1.879 meter RKB (+ / – 20 meter). TD på stedet er ca. 2.377 meter RKB. Et 9-7/8″ pilothull skal bores for å sjekke at det ikke finnes grunn gass på lokasjonen. Operasjonene på brønnen har en planlagt varighet på ca. 46 dager. Et eventuelt sidesteg er beregnet til 28 dager, mens en eventuell brønntest er beregnet til 14 dager.

I lisens 338 er Lundin Norway AS operatør med 50 prosent eierandel. Partnere er Wintershall Norge AS med en eierandel på 30 prosent og OMV Norge AS med 20 prosent.

Forrige artikkelNy senior vice president i Seadrill
Neste artikkelAGR skal bore i Titan

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR