Da starter semien ”Scarabeo 8” boringen av Enis Barentshav-prospekt Bønna.,Brønnen er planlagt med oppstart i april 2013, og skal som nevnt bores med boreriggen ”Scarabeo 8.” Bønna ligger på 1.370 meters havdyp i lisens 529 , omtrent 100 kilometer vest av Vannøya i Troms. Den dekker blokkene 7016/2 og 7016/11 , og blir ikke bare en av de dypeste, men også den mest vestlige lisensen hittil boret i Barentshavet.

Boreoperasjonen vil ha en varighet på 64 dager, og i løpet av den tiden skal riggen ha boret til et vertikalt dyp av 4.134 meter under havbunnen. Operatøren har tidligere boret et 581 meter dypt pilothull på lokasjonen, og denne boringen har gitt viktig informasjon om formasjonen. Lisensen har potensielt store strukturer. Om det største reservoaret er intakt, er det ifølge Petro Arctic snakk om reserver i milliardklassen, men organisasjonen understreker at det er stor usikkerhet knyttet til tallene. Studier av geologiske data tilsier at et eventuelt funn vil være tørr gass.

Andelshavere i lisensen er Eni (30 prosent, operatør), DONG E&P (20 prosent), OMV (20 prosent), Wintershall (20 prosent) og Repsol (10 prosent).

Forrige artikkelRem Offshore med kontrakt for «Rem Installer»
Neste artikkelFrigstad vil dypere

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR