Etter å ha gjenopptatt oljeproduksjonen fra Janice-fasiliteten i den britiske delen av Nordsjøen i mai 2008, har nå Maersk Oil bestemt å stenge ned produksjonen for å drive vedlikeholdsarbeid.

Plattformen var også stengt ned på grunn av vedlikeholdsarbeid før den ble åpnet i mai, og nå stenges altså fasiliteten igjen. Det hele er begrunnet med at Janice skal tilknyttes Affleck-feltet, noe som involverer arbeid på tilknyttingsplattformen. Det er også en mangel på dykkerstøttefartøy i forbindelse med tilknyttingen av Affleck-feltet, og dykkeraktiviteten er planlagt utført fra Janice-fasiliteten, skriver Maersk Oil.

– I løpet av produksjonsnedstengningen vil Maersk Oils prioritet være å forbedre operatørprosedyrene på Janice, samt mannskapskompetansen og trening. Vi vil også utføre andre forbedringer og vedlikeholdsarbeid på fasilitetene, sier daglig leder i Maersk Oil Nordsjøen, Kurt Normann Nielsen.

Nedstengningen er forventet å vare i to til seks måneder. Den eksakte varigheten er avhengig av blant annet værforholdene i området.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR