Japanske arbeidere har lange arbeidsdager, og de får ikke nok søvn. Det gjør dem uproduktive framgår det av en undersøkelse.

– Mange tror at du blir mer produktiv om du sover mindre og får mer tid til å jobbe. Det er en grunnleggende misforståelse, sier psykologiprofessor Makoto Uchiyama ved Nihon Universitetet til nyhetsbyrået AFP ifølge Aftenposten.

Uchiyama har ledet en undersøkelse av 3000 ansatte ved en kjemisk fabrikk i Osaka, som konluderer med at mangel på søvn bidrar til lavere produktivitet, anslått til 180 milliarder kroner i året. Forskerne påvist også større risiko for å komme opp i trafikkulykker.

Mens europeere jobber i gjennomsnitt 1500 timer i året, har japanere nesten 2000 timer. Men spesielt produktivt blir det nødvendigvis ikke, ettersom japanere har tradisjon for ikke å forlate jobben før alle kollegene er ferdige. I tillegg har de ofte har et par timers reisevei.

Professor Makoto Uchiyama mener studien skal øke bevisstheten om hvor viktig det er å få nok søvn. – Det er opp til hver enkelts moral og mentale disiplin å bli i stand til å sove mer og bedre, sier han ifølge Aftenposten.

Forrige artikkelByggestart for dommedagslager på Svalbard
Neste artikkelNokia og Siemens i nettverk-samarbeid

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR