Rogalandsbedriften JB Safe Diesel har kjøpt eksklusive rettigheter til med Safe Offshore Systems Ltd.s eksoskjølere.

Kjøpet omfatter produksjons- og immaterielle rettigheter for eksoskjølersystemer til dieselmotorer som brukes i eksplosive områder innen olje- og gassindustrien.

-Avtalen vil, kombinert med JB Safe Diesels3GHI Protection -sikkerhetssystem for dieselmotorer, plassere JB Safe Diesel i en unik posisjon i dette markedet og samtidig gi muligheter for utvikling av en ny generasjon diesel motor pakker for bruk i eksplosive områder, sier selskapet i en melding.

– Neste år skal vi omsette for 50 mill. Gjør vi ikke det, så har vi ikke fått det til – så spennende er dette, sier Jan Narve Bakken, gründer og styreleder i JB Gruppen til Petro Media News.

Flytter produksjon til Norge
JB Safe Diesel er del av JB Gruppen som holder til på Bryne i Rogaland, og det er her produksjonen skal foregå.

– Vi flytter faktisk mekanisk produksjon fra utlandet og inn til Bryne. Siden denne produksjonen var så pass komplisert er vi i stand til å gjøre det i Norge, sier Bakken.

– Vi bli den ene av to aktører i verden med skikkelig erfaring fra bransjen som leverer dette, og den eneste som oppfyller de strenge kravene norsk sektor har som standard.

JB Safe Diesel har spesialisert seg på beskyttelse av dieselmotorer som skal brukes i eksplosive områder. Motorfabrikanter og utstyrsprodusenter for olje- og gassindustrien er potensielle kunder for denne typen utstyr. JB Safe Diesel kan tilby komplette løsninger med egen produksjon og produkter som innbefatter både mekanisk elektro og automasjons disipliner.

Safe Offshore Systems har produsert eksoskjølesystemer for dieselmotorer i over 20 år, og har over 30 års erfaring innen området.

Forrige artikkelLovende skifergass-test i Polen
Neste artikkelOljeflertall etter valget

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR