Det norske er i gang med boringen av Nordsjøprospektet Jetta. Prospektet ligger i et område der det tidligere er gjort betydelige funn som Balder, Jotun, Ringhorne og Grane.

Det norske har stor tro på Jetta, som fordeler seg over tre lisenser; PL027 D, PL504 og PL169 C. Selskapet har andeler på 58,5 prosent og 57 prosent i sistnevnte lisenser, og sikret seg 47 prosent PL027 D i sommer gjennom å dekke ExxonMobils 13 prosent store andel i Jettabrønnen i sommer.

Dette er en avgjørelse direktør for forretningsutvikling i Det norske, Vidar B. Larsen, er svært fornøyd med.

– Dette er et prospekt der vi har store forhåpninger om å gjøre et funn som kan settes raskt i produksjon. Vi gjorde tilsvarende med hell rett før Grevlingfunnet ble gjort. Svaret på om dette blir like vellykket får vi i løpet av noen uker, sier Larsen i en pressemelding.

Geosjef i Det norske, Sigmund Hanslien, sier at Jetta representerer samme type letemodell som Jotunfeltet. Han mener Jetta er et eksempel på hvordan kombinasjonen av god geologisk forståelse og ny teknologi kan gi nye interessante muligheter i et område som har vært utforsket i over 40 år.

– Vi venter å finne olje i paleocene sandsteiner rundt to kilometer under havbunnen. Moderne 3D seismiske data gjør at vi mener vi kan «se» oljen. Dette er i et område der det tidligere er gjort betydelige funn som Balder, Jotun, Ringhorne og Grane, sier Hanslien i meldingen.

Et eventuelt funn kan settes raskt i produksjon mot eksisterende infrastruktur på Jotun, og vil ifølge Det norske kunne øke selskapets oljeproduksjon betydelig på to til tre års sikt.

Jetta skal bores av «Bredford Dolphin».

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR