COSLProspector kan bli den fjerde riggen COSL Drilling Europe opererer i Norge.

Toppsjefen, Jørgen Arnsen, bekrefter til Petro.no at han gjerne ser riggen på norsk sokkel.

– Riggen borer nå i Sør-Kina-havet, men vil være ledig fra fjerde kvartal. Da kan den være aktuell for norsk eller britisk sektor, sier han.

COSLProspector er en større kopi av de tre andre COSL-riggene som er godtkjente i Norge. Men riggen kan operere i Barentshavet da den er designet for arbeid i kaldt/værhardt klima og vil kunne være med å kjempe om kontrakter i nord.

Sjansen for at den kommer til norsk sokkel er umulig å vurdere, men med økende aktivitet i nord og generell høyere temperatur i riggmarkedet nå – er det absolutt en reell mulighet.

– De siste seks månedene har det aldri vært travlere anbudsaktivitet, så lenge jeg kan huske. Det er flere aktører som nå ser at ratene er lave nå, men at de er på vei opp igjen. Da vil de sikre seg rigger nå.

Forespørselene han snakker om, gjelder boring i 2018 og 2019, både på britisk og norsk side. Ratene som det snakkes om, og som han selv har sluttet på COSLPioneer og COSLInnovator, er meget moderate.

– Vi går ikke ut med rate på avtaler vi har inngått, men de er ikke bærekraftig over tid. Det er nok til å få et positivt driftsresultat, men ikke til nye investeringer.

Slik kommenterte han ratene i de to siste inngåtte avtalene for hans selskap, da oljeministeren besøkte COSLInnovator på CCB mandag formiddag.

For at COSLProspector skal bli rigg nummer fire på norsk sokkel, må den vinne en kontrakt. Den kan ikke få SUT før det er på plass. På britisk side kan de få Safety Case uten oppdrag og således vær «klar» for jobb der alt nå.

Av de riggene som COSL Drilling Europe har, står nok Prospector øverst på listen for å skaffe mer jobb. Den går som nevnt av kontrakt i høst.

COSLPioneer har jobb i 12 måneder på britisk side fra mars neste år. COSLInnovator har 1 fast brønn for Lundin i ordreboken, men 9 opsjoner for ytterligere arbeid.

COSLPromoter er på langtidskontrakt med Statoil til sommeren 2020.

[Annonse]
Mer om rigger i opplag, klassing av rigger og alt om riggvedlikehold får du på PetroLIVE: Riggvedlikehold.

Se program, deltakerliste og meld deg på her!

Forrige artikkelAF bygger opp ny decom-base i Dundee
Neste artikkelLite gassfunn, men stor skuffelse på Korpfjell

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR