Nå jakter Statoil på leverandører i Nord-Norge.

Når et av verdens største flytende produksjonsskip for olje og gass skal bygges og settes i drift utenfor kysten av Finnmark, ønsker Statoil å kartlegge hvilke muligheter som finnes for leverandørindustrien i nord. Pressemelding fra Petro Artic

Muligheter for verdiskaping, vekst og arbeidsplasser i hele Norge.

Johan Castberg utbyggingen gir betydelige muligheter for verdiskaping, vekst og arbeidsplasser i hele Norge. Johan Castberg-prosjektet som har et investeringsanslag på mellom 50-60 mrd NOK kommer til å utgjøre en betydelig del av aktiviteten på norsk sokkel i flere år. Gjennom denne kartleggingen ønsker vi å tilrettelegge og synliggjøre muligheter for aktuell leverandørindustri i Nord- Norge, sier Marit Lind i Statoil leder for anskaffelser Johan Castberg.

Les også: Endelig beslutning om Johan Castberg utbygging nærmer seg

Leverandørnettverket Petro Arctic skal på oppdrag fra Statoil kartlegge nordnorske leverandører til Johan Castberg utbyggingen som er planlagt i perioden 2018 til 2022 med forbehold om en endelig investeringsbeslutning i løpet av 2017.

Ringvirkninger i Nord-Norge

Kartleggingen av nord-norske leverandører gjelder mange ulike område av selve utbyggingen 240 km nordvest for Hammerfest og ca. 100 kilometer nord for Snøhvit-feltet i Barentshavet. Først ut er leverandører til fabrikasjon av havbunnsutstyr, større elementer til selve skipet som flammetårn og prosess moduler, lagerområder og ikke minst betydelige mengder med pukk/grus til bruk ute på havbunnen.

Les også: Johan Castberg-store muligheter for leverandørindustrien i nord

Gleder oss til å bidra

Direktør i Petro Arctic, Kjell Giæver. (Foto: Petro Arctic)
Direktør i Petro Arctic, Kjell Giæver. (Foto: Petro Arctic)

Johan Castberg feltet vil bestå av ca 30 offshore brønner, og er en av de største subsea utbyggingene i industrien nå. Fabrikasjon av utstyr og selve installasjonsfasen på havbunnen vil kunne gi betydelig ringvirkninger til industrien i Nord-Norge. Det er derfor av stor betydning at Statoil synligjør og gir leverandører i nord mulighet for og konkurrer om disse oppdragene sier Kjell Giæver i Petro Arctic.

Leverandørnæringen i Nord-Norge har vært i stor utvikling de siste årene, og framstår meget konkurransedyktig både på pris og kvalitet i leveransen til olje og gass næringen, nå gleder oss til å bidra sier en optimistisk leder i Petro Arctic.

Kontaktperson: Kjell Giæver, Direktør Petro Arctic, mobil 951 54900 kg@petroarctic.no

Petro Arctic er en interesseorganisasjon for bedrifter som ønsker å posisjonere seg som leverandør til eksisterende og framtidige petroleumsrelaterte utbyggingsprosjekter i Nord-Norge og Barentshavet.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelUtgard- og Byrding-PUD godkjent
Neste artikkelLink Mobility sikrer seg Maersk-kontrakt

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR