Statoil har som operatør for Johan Castberg-prosjektet i dag sendt ut forslag til program for konsekvensutredning for det største feltet som ennå ikke er utbygd på norsk sokkel.

Forventninger i nord  

– Dagens gladnyhet om innholdet i konsekvensutredning for Johan Castberg, er et viktig og riktig signal om økte ringvirkninger i Nord -Norge fra utbygging og drift av Johan Castberg, sier direktør Kjell Giæver i leverandørnettverket Petro Arctic.

Johan Castberg feltet ligger nordvest i Barentshavet midt mellom fastlandet og Bjørnøya, utenfor kysten av Hammerfest. Første funnet ble gjort i april 2011, 1250 meter fra havbunnen og på ca. 360 meters vanndyp.  Feltet består av flere funn som strekker ca. totalt 7 km og inneholder mellom 450 – 650 millioner fat olje.

Artikkelen fortsetter under bildet

Konserndirektør Arne Sigve Nylund i Statoil ASA(Foto: Nina k. Jonassen)
Konserndirektør Arne Sigve Nylund i Statoil ASA presenterte i dag fremdriftsplaner for Johan Castberg(Foto: Nina k. Jonassen)

Betydelige ringvirkninger for norsk industri                                                             

En utbyggingsplan til neste år er startskuddet for flere ringvirkninger. Dagens konsekvensutredning gir betydelige muligheter for verdiskaping, vekst og arbeidsplasser i hele Norge. Johan Castberg-prosjektet som har et investeringsanslag på mellom 50-60 mrd NOK og kommer til å utgjøre en betydelig del av aktiviteten for norsk leverandørindustri perioden 2018-2022. KU viser at forventet verdiskaping i Norge til Johan Castberg utgjør 29 milliarder kroner hvorav den nordnorske verdiskapingen i utbyggingen er anslått til å utgjøre 1,7 milliarder kroner. Til sammenligning var de beregnede ringvirkningene av Aasta Hansteen utbygging 453 millioner kroner.

Nordnorske ringvirkninger på 1.7 milliarder i utbyggingsfasen setter en ny standard for størrelsen på ringvirkninger i nord.

Setter en ny standard for nordnorsk nivå på ringvirkninger    

Nordnorske ringvirkninger på 1.7 milliarder i utbyggingsfasen setter en ny standard for størrelsen på ringvirkninger i nord. Ca. 30 brønner skal klargjøres for oljeproduksjon, en gigantisk subsea-utbygging og verdens største produksjonsskip skal bygges. Vi gleder oss til å bidra, sier en meget fornøyd direktør i Petro Arctic.

Dagens nyheter om økte leveranser fra Nord er gode nyheter, men vi har fremdeles mer å gå på når det gjelder ringvirkninger fra leverandørindustrien i Nord-Norge sier Kjell Giæver.

Nytt viktig steg mot terminal på Veidnes

Ringvirkninger i nord øker i takt med aktiviteten til havs, nå vil hele Nord-Norge få nye muligheter til verdiskaping av denne aktiviteten. Dagens offentliggjøring av KU for Johan Castberg er et nytt steg i riktig retning mot en realisering av en oljeterminal på Veidnes i Nordkapp kommune. Johan Castberg vil etter våre beregninger, sammen med allerede kjente funn som Alta/Gotha og Wisting være tilstrekkelig volum til å kunne realisere en terminalløsning. Ved ytterligere funn i Barentshavet vil en slik terminal legge til rette for optimal bruk av fartøy og lagring av olje.

Blir det terminal på Veidnes?(Ill: Statoil).
Blir det terminal på Veidnes?(Ill: Statoil).

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelSjømannsorganisasjoner til angrep på Ptil
Neste artikkelOmkamp på Stortinget om elektrifisering av Castberg

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR