Nye målinger fra NASA viser at Jorden er i ferd med å bli varmere enn den noen gang har vært siden siste istid.

NTB

Jordens temperatur er i ferd med å nå – og overstige – de varmeste nivåene som har vært i siste mellomistid, som har vart i 12.000 år, skriver NASA.

Studien viser at oppvarmingen den aller siste tiden har vært oppsiktsvekkende. Hvert tiår de siste 30 årene har temperaturen i gjennomsnitt steget med 0,2 grader celsius.

– Tallene viser at vi er nære ved å nå farlige nivåer for menneskeskapt forurensing, sier forskningsteamets leder, James Hansen ved NASAs Goddard Institute for Space Studies.

NASA selv mener at det viktigste funnet i den nylig offentliggjorte undersøkelsen er at oppvarmingen de siste tiårene har fått den globale temperaturen til å nærme seg den høyeste temperaturen Jorden har opplevd på en million år.

Den globale temperaturen er nå bare 1 grad celsius unna det varmeste nivået som har vært på en million år.

– Hvis ytterligere oppvarming fører til 2-3 grader økning i den globale temperaturen, vil vi trolig se endringer som gjør Jorden til en annen planet enn den er i dag. Forrige gang det var så varmt var for tre millioner år siden. Da var havnivåene omtrent 25 meter høyere enn i dag, sier James Hansen.

Forrige artikkelStatoil vil ikke svare på SV-krav
Neste artikkelPutin advarer utenlandske oljeselskaper

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR