Et stort flertall av kunnskaps- og teknologibedriftene mener endringene i arbeidsmiljøloven er positive. Det viser en undersøkelse blant Abelias medlemsbedrifter.

Ifølge Abelias medlemsundersøkelse jubler 86 prosent av kunnskaps- og teknologibedriftene for de varslede endringene i arbeidsmiljøloven. Det skriver NTB.

– Kunnskap og teknologi vokser, og er det vi må leve av i framtiden. Da tror jeg fleksibilitet er noe flere vil ha nytte og glede av. Noen må ha mer definert arbeidstid, spesielt i offentlig sektor som sykehus. Men på arbeidsplasser der fleksibilitet er mulig bør også lovverket være tilpasset den virkeligheten de skal regulere, sier direktør for næringspolitikk i Abelia, Hilde Widerøe Wibe, til Dagsavisen.

Hun viser til at arbeidslivet i denne bransjen har endret måten folk jobber på, og at mange arbeider på vei til og fra jobb og utenfor kontoret.

Bare tre prosent av Abelias medlemsbedrifter mener det er negativt at arbeidsmiljøloven blir mer fleksibel.

Arbeidsminister Robert Erikssons (Frp) endringer av loven har skapt debatt i fagforeningene, og hovedsammenslutningene i LO, YS og Unio streiker etter nyttår i protest.

Forrige artikkelSeadrill kjøper «West Polaris»
Neste artikkelOD bekrefter tørr brønn

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR