Det ble tirsdag morgen satt i gang en gå-sakte-aksjon etter brudd i lønnsforhandlingene mellom ledelsen og de ansatte i Kaefer Energy som er organisert i Fellesforbundet. 

– Det innebærer også at våre operatører som ikke er organiserte blir pålagt å gjøre det samme. Per i dag medfører dette at cirka 125 personer av de som er på jobb aksjonerer. For oss som arbeidsgiver oppleves situasjonen som både trist, urimelig og overraskende, sier administrerende direktør Bård Bjørshol i Kaefer Energy til petro.no.

Aksjonen omfatter selskapets operatører, altså fagarbeidere, spesialarbeidere og hjelpearbeidere.

45 prosent lønn
Arbeidsledere, innleid personell og ansatte organisert i Safe omfattes ikke av dagsingen, som innebærer at både arbeidstempo og lønn reduseres til 45 prosent.

Bedriften skal ha tilbudt en oppjustering av alle grunnlønnsatser med 5 kroner per time time, pluss oppjustering av flere andre tillegg.

Ifølge klubben var tilbudet for både 2016 og 2017-oppgjørene samlet:

«Og siden tilbudet ikke omfattet etterbetaling for året som har gått siden 1. oktober 2016, tilsvarer det i realiteten bare 1,25 kroner for 2016, men 2,50 kroner for 2017».

– Innenfor vårt tariffområde skal de lokale forhandlingene baseres på definerte kriterier; bedriftens konkurransekraft, økonomiske situasjon, framtidsutsikter, produktivitet og arbeidskraftsituasjonen. Vi har i vårt tilbud til de ansatte strukket oss betydelig lenger enn man kan forvente, både ut fra de gitte kriteriene, og de sentrale rammene gitt av LO og NHO for 2017, sier Bjørshol.

Dette var likevel ikke nok til å unngå brudd.

– Vi har avholdt to uravstemminger med et overveldende flertall for å takke nei til tilbud fra bedriften, opplyser Rune Hanthro, nestleder i Kaefer Energy-klubben.

– Bare tapere
Bjørshol sier at det for tidlig å si noe om konsekvensene av dagsingen.

– Men det som er sikkert, er at det i dag bare er tapere, da dette går utover våre kunder, våre ansatte og bedriften som sådan. Vi beklager på det sterkeste den situasjonen som har oppstått, men å strekke oss enda lengre i vårt tilbud, i søken etter å hindre en «gå-sakte» aksjon, ble vurdert som mer uansvarlig, sier Kaefer Energy-direktøren.

Forrige artikkelSodexo overtar forpleiningen for Aker BP
Neste artikkelActive Service – Hvordan gjør de det?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR