Quickflanges løsning for kaldtarbeid var blant nøklene som skulle til for å løse bakterieangrepet på Valhall i sommer. Nå får selskapet skryt av både operatør og underleverandører.

Quickflange leverer løsninger som gjør at man bruker et hydraulisk verktøy i stedet for varme sveiseapparat. Selv om det var full stans på feltet, ble Quickflanges løsning valgt, ifølge selskapet fordi den utfører arbeidet hurtigere enn tradisjonelle sveisemetoder, og den forstyrrer også andre operasjoner minimalt.

Problemene på Valhall dreide seg om et bakterieangrep i systemet for produsert vann, som forårsaket aggressiv korrosjon på systemet. Operatør BP er full av lovord for bruken av Quickflanges teknologi i operasjonen med å bytte ut flere deler av systemet for produsert vann.

– Det at vi brukte Quickflanges teknologi har gjort det mulig for oss å splitte opp rørene offshore slik at vi slipper å få ut 100 % ferdig prefabrikerte deler som erstatning. Det har gjort sitt til at det har vært enklere å håndtere problematikken med svekkelser og lite resterende veggtykkelse i rørene. Vi har kunnet plukke ut nøyaktige seksjoner som har disse svekkelsene for deretter å koble inn nye flenser med nye rør, sier BP ifølge en pressemelding fra Quickflange.

Også Jens Christian Laage i BIS Industrier, som utførte arbeidet, skryter også av teknologien.

– Jobben gikk meget bra. Dette er noe vi kan anbefale i fremtiden, og det var virkelig et topp produkt å jobbe med. Jeg håper jeg får jobbet mye med dette i fremtiden, sier han i pressemeldingen fra Quickflange.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR