I dag kan BP og president Obama avgjøre å avbryte avlastningsbrønnen som skal bores inn i og forsegle den løpske Macondobrønnen.

SLIK BORES DET_ Avlastninsgbrønnen til Macondo på en illustrasjon fra BP.

BP startet trykktester i går etter at de klarte å tette brønnen ved hjelp av sement forrige uke. Testene skal kunne vise om sementen og boreslammet som er injisert i toppen av brønnen klarer å holde oljestrømmen tilbake.

Ifølge Bloomberg vil BP trenge 96 timer på å starte boring av avlastningsbrønnen igjen etter at den ble midlertidig avbrutt den 10. august på grunn av en storm. Nå kan det derimot se ut som om brønnen kan bli avbrutt for godt.

– Jeg vil ikke utelukke noe på dette tidspunktet. Vi tror det er en liten mulighet for at vi ikke kommer til å avslutte avlastningsbrønnen, forteller sjef for National Incident, Thad Allen.

Avlastningsbrønnen har blitt boret ned til et dyp på 5,549 meter, og den skal være omkring 9 meter unna trefningspunktet med Macondobrønnen.

– Vi har hele tiden sagt at avlastningsbrønnen er det endelige steget fordi vi ikke kunne garantere at vi kunne stenge alle hydrokarbonstrømningene til overflaten etter static kill operasjonen på toppen, forteller Allen.

BP melder om et tap på 17,2 milliarder dollar i tap i andre kvartal, dette er omkring 106,4 milliarder norske kroner. Dette tilsvarer over seks Gudrun-utbygninger.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR