Toppene i utbyggingselskapet bak Shtokman møtes i Sveits i dag, og kan avgjøre fremtiden for det enorme gassfeltet nord i Barensthavet.

Toppene i russiske Gazprom, franske Total og norske Statoil møtes i Sveits i dag for å diskutere utsettelsene som har fulgt utbygginsgprosjektet, det skriver Financial Times. De tre selskapene utgjør til sammen Shtokman Developement som etter planen skal starte eksporten fra feltet i 2014.

Møtet som holdes i den sveitsiske byen Zug i dag samler Christophe de Margerie fra Total og Helge Lund fra Statoil. Gazprom på sin side sa på torsdag at det ikke hadde vært noen offisielle endringer i planene om Shtokman, skriver Financial Times.

Les også: – Det må tas Shtokman-beslutninger nå

Les også: Nye spikere i kista for Shtokman

økende tilbud av skifergass
Det økende tilbudet av skifergass har økt usikkerheten omkring en utbygging av gassfeltet i nord. En eventuell amerikansk selvforsynthet av gass gjør at behovet for gassen fra felt som Shtokman kan bli overflødig på verdensmarkedet.

Ytterligere utsettelser av Shtokmanutbyggingen vil kunne skade forsterke frykten for Gazproms sårbarhet for endringene i det globale gassmarkedet. Forrige uke uttalte russiske olje- og gasseksperter at det må tas beslutninger angående Shtokman så fort som mulig for å kunne utnytte feltet optimalt.

Les også: -Shtokman lever!

Les også: – Plass ti både LNG og skifergass

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR