Oljetilhengere i Arbeiderpartiet gir ikke opp kampen for konsekvensutredning av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja (LoVeSe), melder NTB.

Vedtakene i Troms og Finnmark Ap om å si nei til konsekvensutredning har gitt motstanderne vind i seilene foran landsmøtet til våren. At Troms sa nei var ventet, men at Finnmark Ap skulle gjøre det samme, var det få som trodde på forhånd.

Med 24 mot 17 stemmer sa fylkeslaget nei til konsekvensutredning i november, på tvers av redaksjonskomiteens flertallsinnstilling.

– Et arbeidsuhell, ifølge kilder som kjenner Finnmark Ap godt og som ønsket et annet resultat.

Godt forhåndsarbeid av AUF og solid representasjon fra østfylket og Indre Finnmark, skal være forklaringen. Nå rustes det til omkamp.

Nye runder

Finnmark Ap skal ha årskonferanse i Alta 25. og 26. mars. At Lofoten-slaget der vil bli diskutert er høyst sannsynlig. Nye føringer kan komme til Finnmarks delegater på landsmøtet i Ap måneden etter.

– Det er usikkert hva som skjer videre. Jeg har ikke fått forlydender om at vedtaket fra november kan bli gjort om under årskonferansen, men mye kan skje før den tid, sier Alf E. Jakobsen til NTB.

Den mangeårige Hammerfest-ordføreren og tidligere stortingsrepresentanten er nestleder i Finnmark Ap og en markant talsmann for oljenæringens framtid i nord.

– Noen er glade for vedtaket som ble fattet, andre er mindre happy. Jeg har aldri lagt skjul på at jeg ønsker å utnytte petroleumsressursene i Barentshavet og andre havområder i landsdelen, men vil selvsagt respektere de avgjørelser som Finnmark Ap fatter, sier han.

 

Forrige artikkelSamtykke til norskehavsbrønn
Neste artikkelOljeprisen: Kan bli største årsvekst siden 2009

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR