Quality Intervention er en av tre nominerte til Innovasjon Norges nyskapingspris.

Jostein Alværn (Marketing Manager) og Bjarne
Langeteig (R&D Manager) etablerte i 2008 de to
selskapene som ble til Quality Intervention i år.
(FOTO: QUALITY INTERVENTION)

Prisen deles ut deles ut ved arrangementet Skaperkraft, hvor Innovasjon Norge hver høst kårer tre vinnere til Reodor-prisen, Internasjonaliseringsprisen og Reiselivsprisen. 60 forslag er sendt inn, og vinneren blant de nå ni nominerte offentligjøres på Folketeateret 16. november.

Reodor-prisen skal representere Reodor Felgens ånd, og deles ut til innovatører som tør å tenke nytt og realisere drømmen.

Quality Intervention (Qi) ble etablert som følge av sammenslåing av selskapene Well Integrity Solutions (WIS) og Improved Solutions (IS) i 2011. Hovedkontoret er i Balestrand i Sogn, men selskapet har også kontorer i Sandefjord og Tananger.

Quality Intervention er nominert for sitt Casing Integrity System. Dette skal være den første komplette løsningen for tetting av olje- og gasslekkasjer i oljebrønner, noe som skal kunne spare oljeindustrien for hundretalls millioner kroner årlig, melder NTB.

– Én dags stengning av en oljebrønn representerer et produksjonstap på et tosifret antall millioner kroner og reparasjoner har i mange tilfeller ikke vært økonomisk forsvarlig med dagens teknologi. Ved hjelp av Quality Interventions nye løsning vil disse derimot kunne gjenåpnes til en kostnad som er under 1 % av dagens nivå, skriver Innovasjon Norge i sin begrunnelse for nominasjonen.

Qi er en av tre nominerte til Reodor-prisen, og konkurrerer mot en frisør og gründer som har utviklet en nyt type hårføner som kan redusere belastningsskader på håret, samt et firma som har utviklet et intelligent alarmsystem.

Quality Intervention var også nominert til DnB Nors Innovasjonspris som ble delt ut i september, men nådde da ikke opp.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR