Koreanske Daewoo vil sette i gang et flytende LNG-anlegg utenfor Papua Ny Guinea, det betyr at de kan slå Shell på målstreken om å blir de første med denne typen anlegg.

FLNG: Slik ser Shell for seg sitt flytende LNG-anlegg. Ill.: Shell

Allerede om tre år, i 2014, kan det koreanske flytende LNG-anlegget (FLNG) være i drift utenfor kysten av Papua Ny Guinea. Gassen som skal prosesseres vil komme fra et onshore-felt, i motsetning til Shells ti planlagte FLNG-anlegg utenfor kysten av Australia.

– Det er godt mulig vi blir de første til å produseres gass fra et flytende LNG-anlegg, før Shell, forteller administrerende direktør for det koranske verftet Daewoo, Kim Jin Seok i et intervju med Bloomberg.

Så mye som tre FLNG-anlegg kan bli bestilt fra Papua Ny Guinea når alle statlige godkjennelser og planer skal være på plass i løpet av de neste tre månedene. Ved bruk av de flytende anleggene vil man kunne spare så mye som 50 prosent av produksjonskostnadene, samt at bygging av en 340 kilometer lang rørledning unngås. Det planlagte flytende anlegget vi kunne produsere tre millioner tonn med LNG i året, samt kunne lagre 235,000 kubikkmeter med gass.

– å produsere LNG offshore vil redusere kostnadene og gjøre oss i stand til å starte tidligere, forteller Jin Seok.

Daewoo er blant annet støttet av Hoegh LNG i Norge og Petromin PNG fra Papua Ny Guinea. Jin Seok forteller at også operatører i Midtøsten skal være interessert i flytende anlegg av typen de nå planlegger å levere.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR