Styreleder øyvind Eriksen i Aker Solutions bekrefter at det kan bli aktuelt å splitte opp Aker Solutions og selge deler av selskapet.

Det har i lengre tid blitt spekulert i om deler av selskapet kan splittes opp og selges, og det har vært særlig fokus på selskapets avdeling for Process & Construction, en av fire hovedavdelinger i selskapet. Denne delen av selskapet jobber med blant annet kraftverk, gruver og nedstrømsvirksomhet innenfor olje og gass, mens resten av selskapet fokuserer på oppstrømsvirksomhet innenfor olje- og gassindustrien.

– Jeg er åpen på lang sikt for at P&C kan være en virksomhet som passer sammen med en annen industriell P&C-aktør, sier Eriksen til Dagens Næringsliv.

Dette segmentet ansette i fjor 3.300 egne ansatte, i all hovedsak utenfor Norge.

– Et mulig salg av en av virksomhetene vil bli del av strategiprosessene i Aker Solutions, og vil bli utviklet der. Men generelt er Aker asa, som førende industriell aktør på eiersiden i Aker Solutions, opptatt av å utvikle Aker Solutions videre. Vi er ikke aktive i forhold til å selge ut kjernevirksomhet i Aker Solutions, sier Eriksen til avisen.

Det har også blitt stilt spørsmål om et slikt salg eventuelt vil bryte aksjonæravtale som ble undertegnet når Staten gikk i daværende Aker Kværner i 2007.

– Spørsmålet om strategisk utvikling i Aker Solutions er som i alle andre selskaper en styresak. Det har vært krystallklart fra første stund at etableringen av Aker Holding ikke skulle innebære noen annen styringsform enn den som gjelder for ethvert børsnotert selskap, sier Eriksen.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR