Det beste skal på bordet med Goliat på besøk. Det skal samarbeidet mellom Hammerfest og Kristiansund sørge for.

Ordfører i Hammerfest, Alf Jakobsen (Ap), var mandag på besøk hos base-verkstedet Oss-nor i Kristiansund. Oss-nor leverer logistikk og tekniske tjenester fra Kristiansund og Hammerfest.

– Det er mye likt mellom byene. Utviklingen er lik, det blir mindre fiskeri og mer olje, så vi har mye å prate sammen om framover på petroleumssiden. Kristiansund har et godt miljø i dag, og vi skal også bygge opp, så det blir viktig med samarbeid framover, sier Jakobsen til Tidens Krav.

– Det har alltid vært svingninger i oljeindustrien, og jeg er positiv på at vi kan komme oss videre. Nå er Snøhvitfeltet i full drift, og Goliat er på vei. Lokalt har det også vært stor utvikling innen vedlikehold og modifikasjon, blant annet Oss-nor.

Styreformann i Oss-nor, Arnt Wærnes, mener det framtidige samarbeidet er viktig for å sikre de lokale verdiene.

– Vi har akkurat de samme tjenestene i Hammerfest som i Kristiansund, bare i mindre målestokk. Derfor er det viktig at vi samhandler på det politiske og på næringsliv. Vi burde få til noe sammen for å demme opp sørfra, slik at vi ikke mister de lokale ringvirkningene, sier Wærnes til Kristiansund-avisen.

– Det blir snart oppbygging i Hammerfest. Vi har en del oppgaver fra før, og nå får vi ventilene til Goliat fra Sør-Korea. […] De har fått til et fantastisk fint miljø i Hammerfest og legger til rette for oss. Innen olje må man tenke langsiktig, det er ikke bare å hoppe av og på, sier han.

Forrige artikkelOljekrisen en velsignelse for bemanningsbyrå
Neste artikkelReinertsen har permittert halvparten

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR