– Allerede tidlig neste år vil det investeres i kapasitetsutvidelse i Teknor AS sitt verksted, sier administrerende direktør i Karsten Moholt AS (KM), Linn Cecilie Moholt.

KM, som er en av verdens ledende bedrifter innen elektromekanisk kompetanse for roterende utstyr, signerte i går kontrakten for oppkjøp av Harstad-bedriften Teknor AS, og sikrer seg dermed et brohode inn i regionen som etter de fleste solemerker representerer norsk petroleumsindustris framtid.

Teknor inngår forøvrig i Arktisk Maritim Klynge (AMK) som i sommer fikk Arena-status og skal ledes fra Kunnskapsparken Nord (KUPA) i Harstad , og var et av selskapene som dannet gruppen Hålogaland Olje & Energi AS.

– Vi er glade for at Teknor blir en del av Karsten Moholt. Teknor er et selskap med solide tradisjoner og samme kompetanse- og kvalitetsfokus som oss. Begge parter ser for seg muligheter for store samlede synergieffekter, sier administrerende direktør i Karsten Moholt, Linn Cecilie Moholt i en melding.

– Målet vårt er å videreutvikle Karsten Moholt AS ved å styrkte tilstedeværelsen i nord, og samtidig øke produktspekteret for Teknor AS. Allerede tidlig neste år vil det investeres i kapasitetsutvidelse i Teknor AS sitt verksted, sier Moholt.

Sikrer arbeidsplasser
Med tanke på å sikre arbeidsplasser og fremtidig vekst, har Teknor sett seg om etter ny eier. Nå er det på plass. Foruten større produktspekter, skal oppkjøpet også gi bedre markedstilgang og større konkurransekraft.

– Vi har samarbeidet med Karsten Moholt i noen år, og blitt godt kjent med dem. Det at det nettopp er dem som blir nye eiere, har utløst mye glede og entusiasme hos oss, sier Torstein Broderstad, administrerende direktør i Teknor.

Ifølge Broderstad har det aldri vært så store industrielle muligheter i Nord-Norge som nå. Samtidig er kravene i markedet, konkurransen og tilstedeværelsen tilsvarende større.

– Det er den som vil, tør og satser først som får størst vekst. Jeg tror at vi klarer dette best med Karsten Moholt som eier. Vi har lett en stund etter muligheten til å bli en del av en gruppe. Derfor føles det riktig å selge til Karsten Moholt nå, sier Broderstad.

Nye produkter

Harstad-baserte Teknor vikler, vedlikeholder, reparerer og selger alle typer roterende elektriske maskiner, frekvensomformere og styresystemer. I hverdagen fikk bedriften stadig forespørsler om produkter de ikke kunne levere.

– Det kan vi nå i mye større grad. Jeg tror at fortsatt fokus på kvalitet, kompetanse og kapasitet blir nøkkelord for å lykkes i fremtiden, påpeker Broderstad.

Forrige artikkelNy senior vice president i Seadrill
Neste artikkelAGR skal bore i Titan

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR