Et av verdens største prosessanlegg for naturgass befinner seg på Kårstø i Rogaland. Fra 1. oktober er anleggene ytterligere utvidet og klar for å starte prosessering av gassen fra Kristin-feltet på Haltenbanken.

Gjennom utvidelser, ombygging og installering av nytt utstyr, er prosesseringskapasiteten på Kårstø femdoblet siden starten i 1985. Kårstø er i dag verdens tredje største utskipingshavn for flytende petroleumsgasser, skriver Gassco.

Om lag en tredel av all norsk gass som eksporteres i rør, strømmer også gjennom prosessanleggene på Kårstø.

30 mrd er investert
Det er investert nærmere 30 milliarder kroner på Kårstø siden Stortinget vedtok utbyggingen av Statpipe i 1981.

”Kårstø har en helt sentral posisjon i de første 20 år av norsk olje- og gassvirksomhet på land – i et 100-års perspektiv,” sier Arve Johnsen, Statoils første konsernsjef. Han ledet det Statoil som bygget ut og opererte Kårstø.

Administerende direktør i Gassco, Brian Bjordal, framholder at Gassco som operatør har sikker og kostnadseffektiv drift i fokus.

– En nøkkelrolle
”Kårstø har en nøkkelrolle i et integrert transportsystem som er helt vitalt for virksomheten på norsk sokkel. Vår operatørrolle innebærer også at vi kontinuerlig arbeider med tiltak som kan gi mer kapasitet og enda bedre fleksibilitet, så vel på Kårstø, som i resten av systemet,” sier Bjordal.

Arve Johnsen og Brian Bjordal er to av foredragsholderne på et presseseminar på Kårstø torsdag 29. september.

Gassco er operatør for Kårstø gassprosesseringsanlegg på vegne av interessentskapet Gassled, mens Statoil har ansvar for teknisk drift av anleggene.

Forrige artikkelDrømmen om å temme en orkan
Neste artikkelLedigheten kryper nedover

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR