Rike vestlige industriland må ta skylden for den globale oppvarmingen. Kina vil ikke undergrave sin økonomiske vekst ved å pålegge industrien kutt i utslipp av CO2 og andre klimagasser, sier en talskvinne.

NTB

Utslippene per innbygger er mye høyere i den vestlige verden enn i Kina, framholder Jiang Yu i utenriksdepartementet i Beijing ifølge London-avisen Financial Times.

Kina har nest etter USA verdens største CO2-utslipp, het det på avisens nettsider onsdag.

– Rask økonomisk vekst, en enorm befolkning og en ineffektiv industri har ført til at Kina har de nest største utslippene i verden. Nye beregninger viser at landets evne til å produsere energi i 2006 steg med en mengde som tilsvarer den kapasitet Storbritannia og Thailand i dag har til sammen, skrev Financial Times.

– Det må påpekes at klimaendringene skyldes de utviklede landenes langvarige utslipp opp gjennom historien og det høye utslippsnivået per innbygger. Industrilandene bærer et ansvar de ikke kan løpe fra, framholdt Jiang Yu ifølge nyhetsbyrået Reuters på en pressekonferanse i Beijing denne uken.

Den kinesiske sjefmeteorologen Qin Dahe sier utslippene per innbygger i 2006 bare lå på 0,65 tonn per person. Det er en femdel av gjennomsnittsnivået blant medlemslandene i Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD).

Forrige artikkelKø for å bygge vindkraft
Neste artikkelSkal utrede bruk av thorium

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR