På fredag var det siste styremøte for Awilco Offshore. Da ble det vedtatt at selskapet skifter navn til COSL Drilling Europe. Nå skal selskapet satse ut mot Europa med kinesiske yuan i bagasjen.,

SKAL LEDE SELSKAPET VIDERE: Petter Tomren.
(Foto: TOVE ELIN BERG)

Awilco Offshore ble tidligere i år kjøpt opp av den kinesiske oljeservicegiganten COSL, og nå skifter selskapet navn til COSL Drilling Europe. På samme styremøte som navneendringen ble vedtatt, fikk også Petter Tomren beskjed om at han fikk fortsette som administrerende direktør i selskapet, og han forteller at det i første omgang ikke blir store endringer for selskapet.

– Vi skal fortsette med bore- og boligenheter, og det er Awilcos tidligere portefølje vi forvalter, sier Tomren til Oilinfo.

Noen endringer blir det likevel. Fram til nå har Awilco hatt et kontor i Oslo og ett i Stavanger, mens nå vil Oslo-kontoret avvikles, og Stavanger-enheten bli sete for COSLs videre ekspansjon i Europa.

– Vi kommer til å satse primært innenfor Europa, men vi begrenser oss ikke nødvendigvis til det. I første omgang vil vi ha størst fokus på Nordsjøen, forteller Tomren til Oilinfo.

Selskapet har tre halvt nedsenkbare rigger under bygging i Kina, og i forbindelse med ferdigstillelsen av de vil selskapet rekruttere 160 personer per nye rigg. Det betyr nesten 500 ansatte på noen få år.

– Vi må konkurrere i markedet, men vi erfarer at selskapet vårt er en ettertraktet plass å jobbe. Nå er vi også del av et veldig stort selskap som har hele 34 rigger over hele verden, og kinesiske selskaper er kjent for å tenke langsiktig, sier direktøren til Oilinfo.

I disse finanskrisetider er det også litt ekstra trygt å ha noen kinesiske yuan i bakhånd.

– Fordelene for oss går særlig på det med finansieringsevne. De fleste kunder syns jo at det er stas med solide leverandører, bemerker Tomren.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR