Statoil og ConocoPhillps har utarbeidet en rapport der selskapene vurderer mulighetene for å knytte både King Lear og Tommeliten Alpha til Ekofisk.

«Rapporten er et resultat av et felles arbeid mellom PL044 og PL146 for å evaluere utbyggingsalternativer for de to funnene», skriver de to operatørene i et brev til Oljedirektoratet.

Rapporten er lisenseiernes felles svar på Oljedirektoratets oppfordring om å vurdere utbyggingsløsninger for de to funnene innen 1. juli.

King Lear er anslått å inneholde mellom 70 og 200 millioner fat oljeekvivalenter. Nabofunnet Julius er anslått til 15-75 millioner fat. Tommeliten Alpha inneholder ifølge Oljedirektoratets faktasider, rundt 150 millioner fat oljeekvivalenter, hvorav det meste er gass.

– King Lear er i en tidlig fase i utviklingsløpet. Så tidlig i utviklingen gjennomføres ulike foreløpige studier på mulige tilknytningspunkt for en eventuell utbygging. Partnerskapet i King Lear har ikke konkludert på videre fremdrift for prosjektet, sier informasjonssjef Eskil Eriksen i Statoil til petro.no.

Forrige artikkelNexans sikrer global femårsavtale med BP
Neste artikkelHer løftes 10.000 tonn tung modul på plass på Mariner-feltet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR