Oljeselskapet Total er ikke velkommen i Stavanger domkirke på grunn av engasjementet i Burma.

Oljeselskapet Total er ikke velkommen,
men stiller opp likevel.

Menighetsrådet i Stavanger Domkirke har skrevet brev til Kammermusikkfestivalen og bedt om at oljeseselskapet Total ikke får profilere seg under festivalens konserter i Domkirken.

Det melder NRK Rogaland.

– For kirken er ikke det Total gjør i Burma forenelig med det vi står for, skriver menighetsrådet i en pressemelding.

Oljeseskapet Total er en av sponsorene til Kammermusikkfestivalen i Stavanger, og åpningskonserten til festivalen har fått navnet «TOTAL-konserten».

– Vi ønsker ikke å ramme kammermusikkfestivalen, sier sogneprest i Stavanger Domkirke Georg Tumyr, som er initiativtaker til vedtaket i menighetsrådet.

– Det er et dypt etisk engasjement fra min side. Det har ikke noe med politikk å gjøre i den forstand, men jeg ser hvor mye et folk lider under et spesielt regime. Det er kirkens oppgave å stille seg på svake menneskers side, på undertrykte menneskers side, og da må vi ha lov til å si i fra.

Total driver med gassutvinning i Burma. Selskapet har vært kritisert for sitt engasjement i landet. Selskapet har ingen planer om å trekke seg ut hverken av Burma eller som sponsor på åpningskonserten i Stavanger Domkirke.

– Vi beklager dypt den smerten det burmesiske folket er påført nå i forbindelse med syklonen. Men vi har tro på at nærvær har større resultater enn isolasjon. Dette er en strategi det ser ut som flere og flere land er i ferd med å støtte, sier informasjonsdirketør Dag Olaf Ringe til NRK.

– Vi tror på dialog, og dessuten har vi bidratt med 2 millioner dollar i hjelpetiltak via Røde Kors.

Forrige artikkelOlje- og gassfunn i Oseberg-området
Neste artikkelEcuador ber OPEC pumpe mer olje

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR