Kjell Madsen, leder for procurement og supply chain management hos BP, slår fast at selskapet på ingen som helst måte trekker seg ut av Norge. 45 prosent av selskapets totale investering for 2009 finner sted i Nordsjøen.

Av disse 45 prosentene, skal hele 49 milliarder kroner investeres i Norge i 2009, fem ganger mer enn i 2006.

TREKKER SEG IKKE UT: Kjell Madsen
viser til investeringstopp.
(Foto: HENRIK SALTHE)

– Vi ser for oss en lang fremtid med den porteføljen vi har i Norge, slår Madsen fast.

Mange lurte på om selskapet var i ferd med å trekke seg ut av Norge da de solgte seg ut av Ormen Lange for noen år tilbake. Selskapet har heller ikke deltatt i de siste lisensrundene på norsk sokkel, men det betyr ifølge Madsen ikke at selskapet trekker seg ut av Norge.

– Vi vil videreutvikle de hubbene vi allerede er på, Valhall, Ula og Skarv. Fokuset vårt er å få mest mulig ut av reservoarene, og alle disse feltene er antatt å produsere til i hvert fall 2040, sier Madsen.

Han viser fram en graf som viser at 2009 er et toppår når det gjelder investering både de siste og også kommende år. Mye av dette er på grunn av Skarv-prosjektet som skal være i produksjon i 2011.

– Det er investeringer på i overkant av 37 milliarder kroner knyttet til Skarv, der FPSO-en blant annet har en av verdens største turreter, forteller han.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR