Petoro-sjefen har ingen planer om å bli en stillesittende pensjonist.,Oljeingeniøren som ble Petoros første ansatte har ikke ofret så mange tanker på hva hans neste steg blir. Men noe er han sikker på.

– Jeg har ikke tenkt å sette meg i en stol og ikke gjøre noen ting. Jeg har heller ikke tenkt å bruke mer tid på golfbanen. Gjennom mine lederroller har jeg opparbeidet erfaringer som noen kanskje kan ha bruk for, sier han.

Fiskersønnen fra Karmøy studerte petroleumsteknologi på NTH i 1976. Derfra jobbet han blant annet i Exxon/Esso i 22 år, både i Norge og internasjonalt, før han ble selskapets leder i Norge. I 2001 ble han headhuntet til jobben som Petoros første administrerende direktør.

– Det jeg kommer til å huske best er da vi etablerte oss på det første kontoret til Petoro. Nye folk strømmet til og var med på å danne grunnlaget for det miljøet som eksisterer der i dag, sier han.

Avgjørelsen

Petoro har med tiden blitt godt etablert, og det takket være selskapets flinke folk som har truffet godt på strategien underveis, kan Pedersen fortelle. Da kontrakten nærmet seg slutten, tok han noen runder med seg selv:

– Jeg spurte meg selv hvor lenge jeg bør være i et selskap som jeg var med å starte i 2001. For meg er det viktig å være bevisst på det. Dette er det riktige tidspunktet for selskapet å gi roret til noen andre, sier han.

Ingen anger
– Personlig har jeg blandede følelser rundt det å slutte, men jeg har omsider kommet frem til at det beste er å trekke seg.

Pedersen har følgende å si til mulige etterkommere:

– Det er fantastisk å være en del av denne industrien. Selv har jeg aldri angret en dag på at jeg studerte for å bli oljeingeniør, sier en entusiastisk Petoro-sjef.

Forrige artikkelPetoro-sjefen pensjonerer seg
Neste artikkelSUT til «West Hercules»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR