NorSea Group kjøper det danske base- og logistikkselskapet Danbor AS.,- Internasjonal ekspansjon er en del av den uttalte strategien til NorSea Group. Danbor er et etablert og solid selskap innenfor vår kjernevirksomhet og passer godt inn i resten av NorSea Group-familien, forteller John Stangeland, konserndirektør i NorSea Group.

NorSea Group ser fellestrekk mellom selskapene, og store muligheter for å skape synergier mellom Danbor og NorSea Groups øvrige selskaper og aktiviteter.

Styrker den internasjonale tilstedeværelsen
I Norge er NorSea Group den ledende leverandøren av base- og logistikktjenester til olje- og gass- industrien. Selskapet har også etablert kontorer i Aberdeen i Skottland og Perth i Australia.

Danbor har hovedkontor i Esbjerg og sin hovedvirksomhet på den danske sokkelen som leverandør til Maersk Oil og Dansk Undergundskonsortium (DUC). Danbor har også virksomhet i Montrose og Aberdeen i Skottland samt et basesamarbeid med Royal Arctic Line på Grønland.

Oppkjøpet av Danbor gir NorSea Group betydelig tilstedeværelse i Danmark samt økt tilstedeværelse i Storbritannia. Selskapet er nå i stand til å betjene kunder rundt hele Nordsjøbassenget.

Økt vindkraft-kompetanse
Danbor har de senere årene også etablert seg på vindkraftmarkedet, et marked som NorSea Group ønsker å satse mer på. Esbjerg er sentral i Europas vindmølleindustri, og Danbor har kontrakter innen logistikkoperasjoner samt reparasjon og vedlikehold av både offshore og landbaserte vindmøller.

Mange likhetstrekk
NorSea Group overtar et selskap med en lang historie. Danbor blir 40 år i år, mens NorSea Group fyller 50 år neste år. Foruten lang erfaring er det mange andre likheter mellom de to selskapene, både når det gjelder forretningsmodell, kultur og verdier.

– Jeg er overbevist om at A.P.Møller-Maersk har funnet den riktige kjøper for å sikre Danbors framtidige vekst, og at vi kan opprettholde kvaliteten og medarbeidernes servicenivå. Innlemmelsen i det nye selskapet får ingen umiddelbar innvirkning på verken daglig drift eller eksisterende kontraktslige forpliktelser, sier Søren Fløe Knudsen, CEO i Danbor.

Med kjøpet av Danbor får NorSea Group 370 nye medarbeidere.

– Vi har blitt veldig godt mottatt av Danbor og ser fram til å bli kjent med våre nye kolleger, avslutter Stangeland.

Forrige artikkelMeklingsfrist ved midnatt
Neste artikkelMarine Contracting landet Petrofac-kontrakt

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR