Det norske har kjøpt Premier Oil Norge, herunder samtlige av Premier Oil plc’s norske eierandeler, for cirka 1 milliard kroner.

Det norske oljeselskap ASA har kjøpt Premier Oil Norge AS og samtlige av Premier Oil plc’s norske eierandeler for USD 120 millioner, tilsvarende NOK 1,045 milliarder

Transaksjonen må godkjennes av norske myndigheter, og er ventet fullført ved årsskiftet.

Med selskapet følger operatørskapet på Vette-utbyggingen med de tilstøtende lisensene Mackerel og Herring (50 prosent), en ikke-operert eierinteresse i Frøy-feltet (50 prosent) og syv letelisenser i Nordsjøen. Premier Oil Norge har 26 ansatte i Norge.

Ved utgangen av 2015 følger et estimert fremførbart skatteunderskudd, uavskrevne skattebalanser og leterefusjon tilsvarende én milliard kroner med Premier Oil Norge.

Transaksjonen vil bli finansiert gjennom eksisterende kontantbeholdning og ubenyttede kredittfasiliteter.

– I tillegg til det nylig gjennomførte kjøpet av Svenska Petroleum Norge, er kjøpet av Premier i Norge en tilvekst som ytterligere understreker vår sterke tro på, og forpliktelse til norsk sokkel, sier administrerende direktør i Det norske, Karl Johnny Hersvik.

I fjor kjøpte Det norske Marathon Oil Norge, og i oktober kjøpte selskapet Svenska Petroleum Exploration.

Les mer: 
Det norske kjøper Marathon Oil Norge
Det norske kjøper Svenska Petroleum Exploration for over NOK 611 millioner

Det norske er operatør for det produserende Alvheim-feltet og for utbyggingen av Ivar Aasen. Selskapet er også partner i Johan Sverdrup. Det norske har en aktiv letevirksomhet på norsk sokkel og en ambisiøs strategi for fortsatt vekst.

Det norske har hovedkontor i Trondheim og kontor i Stavanger, Oslo og Harstad.

Forrige artikkelRiggnedgang
Neste artikkelGodkjenner Edvard Grieg

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR