En ikke navngitt partner kjøper Seadrills eierskap i North Atlantic Drilling.

Seadrill og North Atlantic Drilling har kommet frem til en foreløpig enighet med en industriell aktør om et strategisk partnerskap. Det skriver Seadrill i en melding.

Partneren vil først kjøpe en betydelig minoritetsandel i North Atlantic Drilling fra Seadrill til kurs nær dagens markedskurs, og vil gis opsjon på å øke til en majoritetsandel senere til en premie til dagens kurs.

Partneren navngis ikke, men opplyses å ha en sterk tilstedeværelse i Russland, omfattende kompetanse og erfaring i Arktis og med is.

Selskapets virksomhet i Stavanger vil fortsette som i dag, ifølge meldingen, og vil fokusere på dagens drift og fremtidig vekst.

– Det strategiske partnerskapet vil trolig innebære åpning av andre regionale kontorer for å tjene lokal etterspørselsvekst. Totalt aktivitetsnivå forventes å øke og gi de ansatte attraktive muligheter, heter det i meldingen.

Seadrill skriver at de er fullt forpliktet til å være en langsiktig aksjonær og partner i North Atlantic Drilling, og at de to selskapene vil fortsette å se etter strategiske muligheter.

Det ventes en undertegnelse og sluttføring av transaksjonen I løpet av tredje kvartal.

Forrige artikkelBP saksøker amerikanske myndigheter
Neste artikkelGasselskaper varsler om søksmål mot staten

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR