Atlantic Petroleum kjøper 15 prosent av lisens 528/528 B, som inneholder Ivory-prospektet.,PL 528 / 528 B inneholder Ivory -prospektet, som er planlagt testet med brønn i andre halvdel av 2014. Ved funn er det størst sannsynlighet for å finne gass, og prospektet har støtte fra direkte hydrokarbonindikatorer (DHI).

Prospektet ligger i nærheten av det Statoilopererte Aasta Hansteen -feltet som er under utbygging, og er planlagt satt i produksjon i 2017.

Rocksource har estimert ressursene pre-drill til å være opptil 306 mmboe. En rekke andre prospekter er også identifisert i lisensen og bidrar med tilleggspotensiale.

Selskapet har definert Aasta Hansteen-området i Norskehavet som et nøkkelområde for framtidig letevirksomhet. Dette relateres til den strategiske beslutningen om å etablere Aasta Hansteen-feltet som en gasshub for området, noe som dermed muliggjør etablering av en ny gassprovins på norsk sokkel.

Gjennom denne farm-in avtalen, samt deltakelse i 22. konsesjonsrunde og TFO 2014, har selskapet sikret eierskap i fire lisenser i denne delen av Norskehavet.

– Vi er meget fornøyd med å sikre nok et vesentlig eierskap i enda en lisens i Aasta Hansteen-området, sier CEO Ben Arabo.

– Vi er av den oppfatning at området har et stort potensiale og vi er nå posisjonert for å dra fordel av dette med 15 prosent eierskap i PL528/528B, samt 30 prosent eierskap i lisensene 763, 704 og 705. Dette eierskapet muliggjør framtidige avtalestrukturer som kan både bringe nye letemuligheter, samt redusere letekostnader, sier han.

– Ivory-prospektet er en del av en stor struktur. Tidligere i år sikret selskapet tilgang til elektromagnetiske (EM) data over lisensen og våre tekniske ansatte har brukt flere måneder på å analysere disse dataene i lys av tilgjengelig geologisk og geofysisk informasjon, sier Jonny Hesthammer, administrerende direktør i Atlantic Petroleum Norge.

– Resultatet fra disse studiene er oppløftende og Atlantic Petroleum er av den oppfatning at et funn med Ivory-brønnen har klart potensiale til å være en «company maker.» Et funn i Ivory-strukturen vil også ha en vesentlig påvirkning for de andre prospektene i lisensen, samt for potensialet i de andre lisensene selskapet har eierskap til i området.

Avtalen krever myndighetsgodkjenning.

Centrica er operatør i lisensen med en eierandel på 40 prosent. Andre lisenspartnere er Statoil 35 prosent og Rocksource 10 prosent (etter avtalen med Atlantic Petroleum Norge AS).

Forrige artikkelBG-sjefen går av
Neste artikkelLite funn i F-West

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR