Norske fasiliteter er ikke store nok til å huse produksjonen, mener Bergen-baserte Palfinger Dreggen.

Palfinger Dreggen har kjøpt opp sør-koreanske MCT Engineering, og får dermed et tilskudd på cirka 50 arbeidstakere i Sør-Korea.

– I prinsippet er dette en styrking av samarbeidet med en aktør som vi tidligere har kjøpt tjenester av. Resultatet er økt produksjonskapasitet nå som vi har full kontroll på prosessene i Sør-Korea. Dette vil igjen føre til at bemanningsbehovet øker i Bergen, innen design og prosjektoppfølging, sier Marketing Manager i Palfinger Dreggen, Morten Jervell Pettersen.

MCT Engineering har hovedkontor med sine produksjonsanlegg i Sacheon, Sør-Korea, og har vært aktiv som partner og underleverandør til Palfinger Dreggen i over ti år. Selskapet dekker hele spekteret fra innkjøp, produksjon og montering, helt opp til skipning og leveranser av marine og offshorekraner, lastkraner og spesielt tilpassede kraner til det asiatiske markedet. Det sør-koreanske selskapet blir med dette fullstendig integrert i «Business Unit Offshore Cranes» under navnet Palfinger Dreggen Korea Ltd.

– En forskyvning av produkson
Tidligere har Palfinger Dreggen hatt produksjon på to lokasjoner i Norge. Det ene var en del av Bergen Group sine fasiliteter på Sagvåg på Stord.

– Der stengte vi ned aktivitetene etter at overtakelsen ved Palfinger var et faktum, sier Pettersen til Petro Media News.

I disse dager er selskapet i ferd med å avslutte testing av den siste kranen under sammenstilling, på egne fasiliteter i Sandviken i Bergen. Ifølge selskapet har dette vært en planmessig forskyvning av produksjonen.

– Det kommer blant annet av at produktene våre har blitt så store og plasskrevende at vi ikke har hatt store nok fasiliteter til å huse produksjonen, sier Pettersen.

Leide polsk arbeidskraft
Ifølge Pettersen har produksjonen bestått av innleid arbeidskraft, basert på en mangeårig avtale med polske arbeidere. Disse er i hovedsak fremdeles i arbeid i sammenstilling og produksjon av kraner, men nå i Polen.

– Bemanningsmessig har vi ikke hatt mange lokalt ansatte i produksjonen her hos oss, men benyttet oss av eget servicepersonell, som supplement til den faste, innleide arbeidstokken, sier markedssjefen.

Forrige artikkelSUT til “Island Innovator”
Neste artikkelIsland Offshore med Premier Oil-kontrakt

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR