– Primært er det næringsinteressene som skal ivaretas, og vi skal sørge for at den kapasiteten som trengs, den får dere, sier Lufthavnsjef Leif Anker Lorentzen.,Han lover næringslivet nok kapasitet på Stavanger lufthavn, Sola.

Tirsdag ble det klart at det skal opprettes direkteruter mellom Stavanger og Nord-Norge. Under en pressekonferanse på ONS Norway forteller Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø at samarbeidet er unikt.

– Det er helt unikt at seks kommuner samarbeider om ruteutvikling og flyplassutvikling, sier Sagen Helgø.

– Trafikkøkningen på Stavanger lufthavn, Sola er høyest i hele landet og antall reisende fortsetter å øke. Næringslivet i Stavanger og Nord-Norge varsler stor økning i reising til og fra Nord-Norge, sier hun.

Sterk vekst på sokkelen og økt utvinning er med og øke reiseaktiviteten.

– En forventer at en betydelig del av økningen er mellom Stavanger-regionen og Nord-Norge, sier hun.

På spørsmål om kapasitet til flyplassen er svaret klart fra Lufthavnsjef Leif Anker Lorentzen i Avinor.

Planlegger utvidelse
– Vi planlegger utvidelse på Sola i tråd med den trafikkøkningen som vi har erfart. Vi har fortløpende investeringer på Sola, og har investert 2,5-3 milliarder de ti siste årene, og vi planlegger videre i forhold til veksten, sier Lorentzen.

Han forteller at de hittil i år har hatt en vekst på utland på 18 prosent, men cirka null vekst på utland.

– Vi må fokusere på og prioritere utland, men vi har kapasitet i dag til å ta de rutene som kommer frem i denne rapporten. Det samsvarer med innspill vi har fått fra industrien tidligere, sier Lorentzen.

– Vi har fra Stavanger lufthavn sin side hele tiden gjennom flere år basert ruteutviklingen på næringslivets prioriteringer og interesser.

– Vi er klare til å ta denne trafikken fra Nord-Norge. Den vil føye seg fint inn i rekken av den type trafikk vi allerede har. Primært er det næringsinteressene som skal ivaretas. Og vi skal sørge for at den kapasiteten som trengs, den får dere.

Les også:

Vil fly direkte mellom Stavanger og Nord-Norge

Forrige artikkelBiotitt var tørr
Neste artikkelHeinsa Mekaniske vinner Gullfaks-kontrakt

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR