Kleven har inngått kontrakt med Maersk Supply Service om bygging av seks ankerhåndteringsfartøy.,Kontrakten inneholder også opsjoner på ytterligere fire fartøy. Det skriver selskapet i en melding.

De 95 meter lange fartøyene er av SALT 200 AHTS-design fra Salt Ship Design, og skal bygges både ved Kleven Verft og Myklebust Verft.

– Jeg er stolt og glad over at Maersk, som er et av verdens største rederi, valgte Norge og Kleven når de skulle fornye ankerhåndteringsflåten sin. Det viser klart og tydelig at vi er konkurransedyktige internasjonalt når det gjelder pris, leveringstid og ikke minst kvalitet, og er en stor anerkjennelse av våre ansatte på verftene og det arbeidet de legger ned hver dag, sier Ståle Rasmussen, konsernsjef i Kleven.

– Dette er en svært viktig kontrakt for oss, vunnet i det som for tiden er et ekstremt krevende marked. Om alle opsjonene blir innfridd, vil denne kontrakten gi arbeid for verftene våre helt frem til 2018, og det er fantastisk å ha en så lang horisont for våre ansatte, sier han.

De første seks fartøyene skal leveres fra siste kvartal 2016 til tredje kvartal 2017.

Mange norske utstyrsleverandører er også inkludert i prosjektet, noe som gir lokale ringvirkninger.

Forrige artikkelNye standarder for arktiske operasjoner
Neste artikkelRigg fra Iran til bunns i Gulfen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR