NVE skal behandle en rekke nye vindkraftkonsesjoner i løpet av 2007, blant annet den omstridte Havsul-utbyggingen på Mørekysten.

Først ut er seks seks prosjekter i Sunnhordland. Deretter kommer den store Havsul-utbyggingen på Mørekysten, melder NTB.

I følge Arne Olsen i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) kan konsesjonsbehandlingen av Havsul-utbyggingen være ferdig før sommerferien, og senest til august-september.

Havsul-utbyggingen er svært omstridt. Ikke minst gjelder dette Havsul IV på Hustadvika ved Atlanterhavsveien. De tre vindanleggene får til sammen 334 vindturbiner i havet, og blir det største i verden målt i produsert energi. Havsul skal produsere nok strøm til å forsyne en halv million mennesker, ifølge daglig leder i selskapet Havgul, Harald Dirdal.

– Vi avventer nå konsesjonsbehandlingen for de tre Havsul-områdene, sier Dirdal til NTB.

Havsul II blir det største av de tre vindkraftanleggene. Selskapet Havgul har inngått et samarbeid med Tafjord Kraft om utviklingen av dette 800 MW-anlegget. Havsul II vil alene gi 2,2 milliarder kilowattimer årlig kraftproduksjon. Tafjord Kraft produserer i dag bare litt over halvparten av dette i form av vannkraft.

Forrige artikkelTotal vurderer atomkraft
Neste artikkelFunksjonshemmede vil jobbe

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR