StatoilHydro fant små mengder olje i undersøkelsesbrønn 30/9-21 A i Oseberg Sør-området, men for lite til at funnet er kommersielt interessant. Brønnen er nå plugget og forlatt.

Petro.no

Transocean Winner. Foto: Transocean

– Brønnresultatet indikerer et ikke-kommersielt funn i øvre jura bergarter. Hensikten med brønnen var å påvise petroleum i øvre jura reservoarbergarter. Brønnen ble ikke produksjonstestet, men loggdata antyder at den påtraff små mengder olje i tynne sandsteinlag av øvre jura alder, skriver Oljedirektoratet (OD) i en pressemelding.

Det legges til at andelen med reservoarbergarter i brønnen imidlertid var for lav til at funnet kan kommersialiseres. Brønnen 30/9-21 A er den andre grenen i letebrønn 30/9-21. Den første grenen, 30/9-21 S, påviste på sin side et kommersielt funn i Brentgruppen i Delta S2-strukturen 2,5 kilometer sydvest for Richards-lokasjonen.

Det var flyteriggen ”Transocean Winner” som sto for boringen. Selv om funnet ikke er kommersielt interessant, skriver OD at funnet har gikk verdifulle opplysninger om letepotensialet i øvre jura lagrekken i Oseberg-området.

”Transocean Winner” skal nå til utvinningstillatelse 369 i Nordsjøen, hvor den skal bore undersøkelsesbrønn 32/2-1.

Forrige artikkelForeslår yrkesskadeerstatning for tre nye sykdommer
Neste artikkelMindre oljefunn nær Vargfeltet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR