Tidligere denne uken skrev petro.no at medeiere i Skarfjell har bedt Olje- og energidepartementet avgjøre vilkårene for å knytte funnet til Gjøa. Bakgrunnen er at partene ikke selv klarer å komme til enighet.

Nå har enda en tilknytning havnet på departementets bord. Denne gangen er det VNG, som på vegne av eierne i Fenja, tidligere Pil & Bue, som ber OED diktere vilkårene for avtalen med Njord-eierne.

Det viser dokumenter petro.no har tilgang til.

VNG har bedt om en «avgjørelse etter TPA-forskriftens § 13», som sier følgende:

«Uenigheter som oppstår under denne forskrift kan bringes inn for departementet til avgjørelse. Departementet kan begrense sin avgjørelse til å gjelde deler av uenigheten. Før vedtak fattes, skal hver part gis anledning til å uttale seg. Departementet kan kreve at partene fremlegger de opplysninger som er nødvendig for å fatte vedtak.»

VNG og partnerne i Fenja planlegger å bruke 11,5 milliarder kroner i utbyggingen av feltet.

Anbefalt utbyggingsløsning er en sekvensiell utbygging av Fenja-feltet, der Pil bygges ut først med to havbunnsrammer som kobles opp mot Njord A for prosessering og eksport.

Utbyggingsplan er varslet i desember i år. Produksjonsstart er planlagt til 2021.

Fenja eies av VNG, Point Resources og Faroe Petroleum. Partnerne i Njord Unit er Dea, Engie, Statoil samt Faroe Petroleum og VNG. De to sistnevnte sitter dermed på begge sider av bordet i denne saken.

Forrige artikkel«Et minstelønnsopprør for ISO»
Neste artikkelKutter Johan Sverdrup-prisen med 5 milliarder

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR